EK Wielrennen 20-24 September Drenthe

EK Wielrennen 20-24 September Drenthe

EK Wielrennen 20-24 September Drenthe

Vanaf woensdag 23 September vindt het EK wielrennen plaats. Met als centrale finishplaats de Col du VAM verblijft u op Camperparc Stee in Lhee met de vele facilieteiten voor fietsers, op een centrale plek in Drenthe en slechts 8km van de aankomstplek in Wijster. Op Zaterdag 23 September gaat de route van de Dames zelfs direct langs ons terrein.

Het kampioenschap kent met de Col du VAM een iconische locatie om de wielersport te vieren. Vanuit de ambitie om er een echt Drents evenement van te maken, doen de renners zoveel mogelijk locaties in Drenthe aan. Dorpen en steden kunnen daardoor hun eigen wielerfeest organiseren en vieren. In het programma is ruimte gelaten om iconische en voor Drenthe beeldbepalende locaties aan te doen, zoals bijvoorbeeld het Drents Museum, het Hunebed Centrum, Kamp Westerbork en Wildlands Adventure Zoo. Normaal gesproken vindt het EK Wielrennen plaats in augustus.

Uniek aan het EK Wielrennen 2023 is dat het plaatsvindt op de beoogde datum van de Wereldkampioenschappen in september, dat dit jaar een andere datum heeft. Tijdens het EK Wielrennen 2023 zal de Col du VAM een beslissende plek innemen als finishlocatie voor de wegritten. De beklimmingen zijn de scherprechter tijdens de finaleronde van de wegwedstrijden. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen en het Europees Kampioenschap Veldrijden 2021 maakten wielerfans kennis met deze unieke locatie met haar slingerende route, steile beklimmingen en uitdagende kasseienstrook. De verschillende wedstrijdcategorieën starten vanuit verschillende dorpen en steden in Drenthe.  Emmen speelt, met een unieke start vanuit Wildlands Adventure Zoo, een centrale rol in de tijdritten.

Voor alle informatie; Informatie - EK Wielrennen 2023

Reserveren is ook mogelijk via www.steeinlhee.nl/reserveren.

Hieronder, het parcour van de dames op zaterdag 23 September

streep
streep

Download voor meer informatie ook de NKC-app