zomer 2023!! Uitbreiding Stee in Lhee

zomer 2023!! Uitbreiding Stee in Lhee

 

Uit de Meppeler Courant 27 Maart 2023, Roelien Roos. foto Gerrit Boer

 

Stee in Lhee breidt uit met lange camperplaatsen. Boerderij wordt nu een volledig recreatiebedrijf

Het is in het gure weer van vorige week lastig voor te stellen, maar over een tijdje klappen camperaars in een warm zonnetje tevreden hun stoel uit op het nieuwe gedeelte van Stee in Lhee. Er zijn 24 grote camperplaatsen gerealiseerd. Van de mestsilo en de opslag van het kuilvoer is inmiddels niets meer terug te vinden.

Jan en Sandra Bloemerts met achter hen de nieuwe, grote camperplaatsen. Foto: Gerrit Boer

Roelien Roos 

 geven raadsleden volgens verwachting een klap op de bestemmingsplanwijziging. Daarmee is de overgang van het melkveebedrijf van Jan en Sandra Bloemerts naar een recreatiebedrijf helemaal afgerond.

Het ‘boer zijn’, de geur, het geluid van trekkers, dat zal er bij Jan Bloemerts nooit helemaal uit gaan. „Wat is er mooier dan een kalf te krijgen”, zegt hij. Maar hij heeft geen spijt van de beslissing te stoppen met het melkvee en zich te richten op een camperpark. Een rigoreus en noodgedwongen besluit na zijn herseninfarct in 2017. Hij herstelde goed, maar er zijn beperkingen. Melkvee werd daarom ingeruild voor vleesvee, en een deel van het erf werd ingeruimd voor 60 camperplaatsen. Buiten bezig zijn in het groen en het contact met de mensen, het bevalt Bloemerts wel.

Stee in Lhee werd in 2020, in coronatijd, geopend en heeft zijn bestaansrecht bewezen. Hoewel de buurt aanvankelijk wat vreesde voor het verkeer en overlast van honden, blijkt dat in praktijk erg mee te vallen. Ook Recron had bedenkingen over de komst van zo’n park, maar Bloemerts heeft inmiddels aansluiting gezocht bij andere recreatieondernemers. „Er is natuurlijk overlap, maar er zijn ook recreanten die niet meteen op andere campings terecht kunnen.”

Fijne bezetting

In de zomermaanden en rond speciale feestdagen als Hemelvaart en Pinksteren staat regelmatig het bordje ‘vol’ bij de ingang. Maar ook bijvoorbeeld afgelopen jaarwisseling was de camperplaats tot de laatste plek bezet. Al met al een fijne bezetting, vindt de familie Bloemerts. Het plan naast Vlamingen ook Duitsers te interesseren voor een campervakantie bij het Dwingelderveld, is ook gelukt. Steeds meer oosterburen, en lang niet allemaal van net over de grens, weten Stee in Lhee te vinden. „Het is een olievlek die uitbreidt. We profiteren natuurlijk erg van de natuurgebieden in de buurt. En met de elektrische fiets zijn ook de Weerribben dichtbij”, zegt Jan.

De campers staan zij en zij, gescheiden door hegjes, in een strak aangelegd park. Alles en iedereen is welkom, maar het viel Jan en Sandra op dat sommige grote campers letterlijk en figuurlijk niet goed hun draai konden vinden op het terrein. „Er zijn heel grote jongens bij, hoge bussen. Die kunnen en willen niet overal staan. Zo’n hoge bus haalt ook wel veel licht weg en je hebt ineens een muur naast je. Het is ook een community”, heeft Bloemerts gemerkt.

Daarom is het plan opgevat Stee in Lhee uit te breiden met 24 plekken van maximaal 16 meter lang op de plek waar ooit de mestsilo en de voeropslag te vinden waren. Ideaal voor lange campers. „Dit gedeelte werkt met een reserveringsmogelijkheid. Dat was eerst vloeken in de kerk, maar uit onderzoek blijkt dat een steeds groter deel van de gasten toch graag wil reserveren”, legt Bloemerts uit. De extra plekken zijn van medio april tot oktober en rond Kerst en Oud en Nieuw geopend, de rest van het terrein is jaarrond toegankelijk.

Vleesvee

Nu de bestemming van agrarisch naar recreatie gaat, is ook het vleesvee verdwenen van de boerderij. De koeien staan nog wel op grond van de familie Bloemerts, maar verblijven in de wintermaanden elders. Bloemerts heeft er vrede mee. „Het lukte ook niet echt een band te krijgen met deze koeien, die uiteindelijk toch in de pan belanden”, zegt hij.

Tussen de bestaande schuren, waarin een caravanstalling is gevestigd, en het nieuwe campergedeelte, wordt binnenkort een lange schuur gebouwd. Hierin kunnen mensen hun gestalde caravan aankoppelen en er komt een uitbreiding van het sanitair in. Bijkomend voordeel: de schuur vormt meteen een mooie scheiding tussen het privégedeelte van de familie Bloemerts en de campergasten.

 

streep
streep

Download voor meer informatie ook de NKC-app