De ster van Dwingeloo

De ster van Dwingeloo

Nergens in Nederland is het boven u zo donker en kan er zo eindeloos van de sterrenhemel worden genoten als in de directe omgeving van Dwingeloo.

De aanwezigheid van atronomisch instituur Astron en de radiotelescoop van stichting Camras hebben ervoor gezorgd dat er wereldwijde bekendheid is vanwege de vele ontdekkingen van hemellichamen.

Beleef de Ruimte

Een aantal recreatie ondernemers en genoemde astronomische kennisinstituten hebben de koppen bij elkaar gestoken en stichting "Beleef de Ruimte" opgericht, met als doel om de bekendheid te vergroten en gezamenlijk nieuwe activiteiten te ontplooien.

Science Hub

Zo is er bijvoorbeeld sinds 2019 aan de Brink in Dwingeloo de Science Hub gevestigd. Hier worden kinderen uitgedaagd om hun kennis over de ruimtewereld te vergroten.

Onze bijdrage

Camperparc Stee in Lhee sluit graag bij het initiatief Beleef de Ruimte aan. Zo wordt er bij ontwikkeling en inrichting maximale rekenschap gehouden met zichtlijnen en wordt lichtvervuiling voorkomen. De terrein LED-verlichting straalt alleen naar onderen zodat u als gast s’avonds kunt genieten van de sterren. Er wordt samengewerkt met andere ondernemers en het streven is om gezamenlijke activiteiten te ontplooien.

Wandelroutes

Bij deze ondernemers is een boekje te koop met een vijftal mooie wandelroutes rondom Dwingeloo van ieder zo’n 22 kilometer lengte, allen startende vanaf het TIP-kantoor op de Brink in Dwingeloo.

Een prachtige gelegenheid voor de geoefende loper om een van de 3 nationale Parken binnen de gemeente westerveld te ontdekken en het landschap ertussen. Bij Camperparc Stee in Lhee is het boekje te verkrijgen, en deze is tevens op de app Route.nl te downloaden. Bij 4 overnachtingen of meer word u een gratis boekje door ons aangeboden.

Wandel de ster van Dwingeloo

streep
streep

Download voor meer informatie ook de NKC-app